KN Filteri za vazduh

K&N Engineering је произвођач ваздушних филтера, система за усис хладног ваздуха, филтера за уље, делова за перформансе и других сродних производа. К&N производи преко 12.000 делова за различите марке и моделе аутомобила, камиона, теренских возила, мотоцикала, индустријске примене и још много тога. Основан 1969. године, К&N је са седиштем у Риверсајду, Калифорнија, у комплексу од 10 зграда које обухватају скоро 400.000 квадратних стопа.

ISTORIJA

К&N су основали Кен Џонсон (Краљ) и Норм Мекдоналд 1969. године. Назив К&N произашао је из првих слова у именима оснивача. Кен Џонсон и Норм Мекдоналд су продавали мотоцикле и делове за мотоцикле и подржавали К&N фабрички тркачки тим. Ваздушни филтери су убрзо постали примарни фокус компаније. 1992. године, К&N је представио комплете за усис хладног ваздуха на вијцима. К&N је такође избацио линију филтера за уље са утиснутим шестоугаоником како би прихватио стандардно уклањање филтера кључем. К&N је 2019. издао линију кућних А/Ц филтера који се могу прати, и почео да нуди моторно уље и метлице брисача 2021.

TEHNOLOGIJA

К&n-ове тврдње о њиховим филтерима за ваздух биле су предмет контроверзе, са неким тестовима треће стране који су открили да су К&n-ови науљени филтери од памучне газе мање ефикасни и пропуштају више прљавштине у мотор од папирних филтера оригиналне опреме и да постају све рестриктивнији пошто су обложене честицама. Међутим, ваздушни филтери генерално постају све рестриктивнији јер сакупљају загађиваче, али ефикасност се обично повећава током већег дела радног века филтера. Друга тестирања треће стране су приметила да је К&n подмазан филтер повећао снагу у односу на његов ОЕМ колега.

Filter
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu:

Call Now Button